Bij de Buren: Vake Poes; of hoe God verdween

Cultuurcentrum De Spil
  • di 14 mei 2024 van 20:00 tot 21:30

In dit grandioos familie-epos staat een meisje van twaalf centraal. De Kleindochter Aller Kleindochters reist met haar grootvader Vake Poes (een uitmuntende Stefaan Degand) terug naar zijn verleden. Zijn kindertijd, de oorlog, het seksueel misbruik in de broederschool, de Duitse bezetting en het wrede huwelijk met Moeke Poes. Met haar magische verschijning reconstrueert ze het puin van een familiegeschiedenis.  


In deze groots opgezette vertelling zalven de muziek en zang. Lisaboa Houbrechts vervlecht fragmenten van de Johannespassie van Bach met eigen teksten en verbindt Bach met hedendaagse elektronische muziek en al de klankmogelijkheden van een accordeon. Hemels!  


Naast Stefaan Degand en een al even straffe Elsie de Brauw staan kinderen, zangers en muzikanten op de scène. Samen beklijven ze in een imposant decor.  


Een magische voorstelling die poëtische beelden afwisselt met nootharde scènes, die iconen met de grond gelijk maakt en indruk maakt over de hele lijn.  


Een rauw juweel van volstrekt onbevreesde kunst.★★★★ - in De Morgen  


Huiveringwekkend mooi én pijnlijk. ★★★★ - in Knack  


De talenten van laGeste, Opera Ballet Vlaanderen én Froefroe smelten in deze voorstelling allemaal wonderlijk samen. ★★★★ - in Het Nieuwsblad  


Een openbaring. - in Etcetera  


Ze kan de grote ruimte van de Gentse Opera aan met haar indrukwekkende beelden. - in Pzazz  

Locatie

Cultuurcentrum De Spil
Hippoliet Spilleboutdreef 1 , 8800 Roeselare

Prijs

  • Basistarief 26
  • -26 (incl. busvervoer) 12

Organisatie

Leietheater
Brielstraat 8 , 9800 Deinze