Een laatste groet

Duitse militaire begraafplaats
Wie de Duitse militaire begraafplaats van Hooglede bezoekt, kan via de app 'Een laatste groet' op een toegankelijke manier beklijvende, historisch correcte informatie over deze plek krijgen via Augmented Reality.

De Duitse verpleegster Ida verschijnt als een virtuele belevingslaag op de echte wereld via jouw telefoon. Bij de start van de wandeling begroet ze jou en neemt ze je mee in haar wereld.

Vanuit haar standpunt als zorgverlener vertelt deze fictieve figuur historisch onderbouwd over het oorlogsverloop en de ellende die ze meemaakte. Verpleegsters waren vaak de laatsten die gewonde of zieke soldaten moed inspraken voor ze stierven; de laatsten die ze nog konden begroeten. Anderzijds komen – ook nu nog – nabestaanden hun familieleden een laatste groet brengen in het land waar ze sneuvelden. Als bezoeker word je uitgenodigd om zelf ook die laatste groet te brengen aan wie hier begraven ligt.

Download de app 'Een laatste groet' in de App Store of Google Play Store. De start van de wandeling vind je aan de infoborden aan het onthaalpaviljoen, Beverenstraat Hooglede.

Beschikbaar vanaf 6 mei 2023

Locatie

Duitse militaire begraafplaats
Beverenstraat , 8830 Hooglede

Prijs

  • gratis

Leeftijd

vanaf 10 tot 99 jaar

Organisatie

Trimard Hooglede
Marktplaats 24 , 8830 Hooglede