Tentoonstelling stripreeksen FC De Kampioenen en Vertongen & Co

Bibliotheek Ledegem
  • vr 27 januari 2023 tot ma 27 maart 2023
De bibliotheek schiet dit jaar uit de startblokken met een fameus Ledegem Stripproject. Het project bestaat uit vier onderdelen: een workshop, een kleur- en tekenwedstrijd, een signeersessie en een tentoonstelling.

Op vrijdag 27 januari volgen alle 5de leerjaren van Ledegem een workshop stripverhalen tekenen. Niemand minder dan illustrator Wim Swerts, de tekenaar achter de spin-off reeks Vertongen & C° en gebaseerd op de immens populaire F.C. De Kampioenen stripreeks van Hec Leemans, staat hiervoor in. De kinderen maken op een geestige manier kennis met de wereld van het stripverhaal, leren uit welke verschillende stappen het creëren van een stripverhaal bestaat en gaan dan onder de deskundige begeleiding van Wim Swerts zelf aan de slag.

Het tweede luik bestaat uit een kleur- en tekenwedstrijd. We werken met drie leeftijdscategorieën: een kleurwedstrijd voor de kleuters en voor kinderen van het 1ste tot en met het 3de leerjaar en een tekenwedstrijd voor het 4de, 5de en 6de leerjaar. Per categorie kiest Wim Swerts zes winnaars.

Vanaf circa 16.30 uur tot 17.45 uur is er die vrijdag een signeersessie in de bibliotheek. Er zal een stand zijn met strips van Vertongen & Co of FC De Kampioenen die je kan laten signeren. Of misschien tekent Wim Swerts er zelfs het hoofd van Markske als stripfiguur in?

Van 27 januari tot eind maart lang zal er een unieke tentoonstelling over deze stripreeksen te zien zijn in de openbare bibliotheek. De expositie zoomt in op het maken van een stripverhaal: van beginnend idee tot afgewerkte pagina. Uiteraard worden ook een aantal leuke collector items voorzien. Op vrijdag 27 januari om 18 uur wordt de tentoonstelling feestelijk geopend. De bib blijft die avond open tot 20 uur.

Wim Swerts (°1966, Tongeren) studeerde na zijn humaniora Kunstonderwijs aan het Provinciaal Hoger Instituut te Hasselt van 1984 tot 1990. In 1990 werd hij zelfstandig striptekenaar onder de naam Studio Swerts. Samen met Luc Van Asten bracht hij in 1993 het eerste stripverhaal van Samson en Gert op de markt. In 2011 begonnen Wim en Luc samen met Hec Leemans aan de reeks Vertongen & Co. Recent verscheen het 38ste album van deze reeks met als titel De diabolische stoel.

Locatie

Bibliotheek Ledegem
Rollegemstraat 218 , 8880 Rollegem-Kapelle (Ledegem)

Prijs

  • gratis

Organisatie

Bibliotheek Ledegem
Rollegemstraat 218 , 8880 Rollegem-Kapelle (Ledegem)