Jongerenfestival Plankgas

  • vr 27 januari 2023 20:30 tot zo 29 januari 2023 18:00

Van 27 tot 29 januari inviteren Cultuurcentrum Gildhof, Theater Malpertuis en de Tieltse academies je voor een nieuwe editie van het jongerenfestival ‘Plankgas’ met theater, muziek, workshops en beeldende kunst onder de vlag ‘Connected’.


Op vrijdag 27 en zaterdag 28 januari kan je bij Theater Malpertuis terecht voor twee frisse theatervoorstellingen. Op vrijdag kan je komen kijken naar ‘The happy few’ van Bronks. Op zaterdag is er de voorstelling ‘Catharsis’ van Eva Binon/Jason Dousselaere.


Nieuw is dat je deze keer ook zelf aan de slag kan gaan en kan deelnemen aan de ‘Connected Contest’. Heb je talent voor muziek, dans, woord of beeldende kunst en weet je een publiek te boeien? Overtuig onze professionele jury en schep zelf een kunstwerk of een performance met ‘Connected’ als thema.


Vrijdag 27 januari 2023
Prijsuitreiking Art ContestTheater >
The happy few (XL = 12+) - BRONKS


Meer infoAansluitend na de voorstelling: Silent Disco - 22u00


Zaterdag 28 januari 2023
Workshop


Het Plankgasfestival is tevens ook het startpunt van de workshops met de makers en acteurs van de voorstelling Catharsis.

Op zaterdag 28 januari van 17u00 tot 18u00 geven Eva Binon en Jason Dousselaere een inleiding op hun voorstelling Catharsis. Ze vertellen over hun manier van werken, de structuur van de voorstelling, hun inspiratiebronnen en de uitwerking daarvan tot een voorstelling. Dit moment staat open voor het publiek én de deelnemers aan de workshops. Reserveren niet nodig.

In de daarop volgende weken wordt er in vier workshops gewerkt met Eva Binon of Jason Dousselaere: wo 15/2 - wo 1/3 - wo 8/3 - wo 15/3 telkens van 19u00-22u00. Zij ontwikkelden elk vanuit hun eigen achtergrond een gezamenlijke taal en methode van werken en spelen waarbinnen een aantal kernbegrippen centraal staan: troost door vrijheid, euforie van het gewone, scheppend kijken. Ze delen ontzag voor de glorieuze, tot falen gedoemde mens. Ze kijken vol verwondering naar de wereld die meer en meer volledig door de mens beheerst lijkt te zijn. Dat besef vervult hen met trots, angst en mededogen. Hun favoriete antwoord is humor.
Aan het einde van de vierde workshop wordt er afgesloten met een toonmoment.

Meer info en inschrijven voor de workshops: helena.van.den.berge@academietielt.be


17u00 tot 18u00 / Theater Malpertuis
Pastabar


Ook voor het avondeten hoef je op zaterdag de deur niet uit. In de foyer van Theater Malpertuis kan je tussen 18u30 en 20u30 een heerlijke pasta kopen voor de democratische prijs van 5,00 euro.


18u30 tot 20u30 / Theater Malpertuis
Theater > Catharsis - Eva Binon/Jason Dousselaere


Meer info
Connected Contest


Nieuw is dat je deze keer ook zelf aan de slag kan gaan en kan deelnemen aan de ‘Connected Contest’. Heb je talent voor muziek, dans, woord of beeldende kunst en weet je een publiek te boeien? Overtuig onze professionele jury en schep zelf een kunstwerk of een performance met ‘Connected’ als thema.


Ben je tussen de 14 en 22 jaar oud?


Heb je talent voor muziek, dans, woord of beeldende kunst?


Overtuig een professionele jury van je talent!  • Inschrijven vóór 8 januari 2023

  • Alle info en inschrijvingsformulier via gildhof.be / malpertuis.be /samw.be


Meer info


Zondag 29 januari 2023
Performances Stage Contest

Locatie

Theater Malpertuis
Stationstraat 25 , 8700 Tielt

Prijs

  • gratis

Organisatie

Cultuurcentrum Gildhof
Sint-Michielstraat 9 , 8700 Tielt