Kunstendag voor Kinderen viert 10de verjaardag

Kunstendag voor Kinderen vindt plaats op de derde zondag van november, dit jaar dus op 21 november. Deze keer gaat het om een feesteditie, want Kunstendag voor Kinderen bestaat 10 jaar!

Op Kunstendag voor Kinderen kunnen kinderen en hun familie een hele dag kunst beleven op tal van locaties in Vlaanderen en Brussel. Er is aan iedereen gedacht: kinderen van 0 tot 12 jaar, maar ook hun (groot)ouders, nonkels, tantes, broers en zussen zijn welkom om een voorstelling bij te wonen, een tentoonstelling te bezoeken, een workshop mee te pikken... Alle kunsten komen aan bod: theater, film, muziek, dans, architectuur, literatuur, beeldende kunst en combinaties daarvan.

Ook in de regio Midwest is vanalles te beleven. De volledige agenda kan je vinden op de website van Kunstendag voor Kinderen. 

 

Wedstrijd tot 31 oktober 

Om de 10de verjaardag van Kunstendag voor Kinderen te vieren, kunnen alle basisscholen en DKO's nog tot 31 oktober deelnemen aan een wedstrijd en samen het grootste kunstwerk ooit maken. Ambassadeur is Sander Gilles, vooral bekend als knotsgekke Ketnetwrapper. Hij roept zoveel mogelijk scholen op om aan de slag te gaan met de affiche van illustrator Carll Cneut. Kinderen kiezen zelf hoe het feestje op de affiche afloopt. Alles mag: tekenen, boetseren, rijmen, zingen, dansen of acteren... Alle kunstwerkjes worden verzameld en verwerkt tot één groot megakunstwerk. Een jury kiest een aantal winnende klassen uit die hun inzending op een unieke cultuurplek kunnen tentoon stellen of opvoeren.  

 

Alle info over Kunstendag voor Kinderen en de wedstrijd vind je hier