Intergemeentelijk archiefteam (IGA)

Wat doet IGA?

In het najaar van 2015 werd het intergemeentelijk archiefteam (IGA) boven de doopvont gehouden.

IGA staat in voor de uitbouw van een goed analoog en digitaal archiefbeheer bij een aantal Midwest-besturen. In de dagelijkse werking is er ook een nauwe samenwerking met de collega's van cultuur en erfgoed.

Het archiefteam bestaat uit drie deskundige archief- en informatiebeheer. De aansturing van het team gebeurt door de coördinator die meteen ook het eerste aanspreekpunt is voor de verschillende besturen. De coördinator werkt een plan van aanpak uit voor een goede basiszorg van het archief en dit op maat van elke gemeente. Er wordt volop gewerkt aan de inventaris van de aanwezige archiefmaterialen en het serieregister. Ook de digitale mappenstructuur en het correct bewaren en archiveren van digitale documenten wordt onder handen genomen, Daarnaast worden besturen ondersteund door het opstellen van selectielijsten en vernietigingslijsten en het klasseren, schonen en archiveren van dossiers en documenten.

Werkingsgebied

IGA werkt voor elf lokale Midwest-besturen: Hooglede, Izegem, Ingelmunster, Ledegem, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Ruiselede Tielt, Wielsbeke en Wingene. Daarnaast werkt IGA ook voor Woondienst regio Izegem en neemt bij de WVI een adviserende rol op in het kader van een toekomstige verhuis.

Documenten

  • 2023_werkingsverslag_IGAMidwest_website.pdf 387,1 Kb