Twee traditionele ambachten beloond met een beurs

Twee traditionele ambachtslui uit de regio BIE Midwest kunnen hiermee aan de slag om een leerling hun kennis en vaardigheden door te geven.

Met de beurzen vakmanschap krijgen vaklui de kans om gedurende een langere periode - een paar maanden tot twee jaar - intensief samen te werken met een of meerdere leerlingen die bij hen in de leer gaan. Meester en leerling(en) vormen daarbij een partnerschap en krijgen samen een beurs, die hen toelaat om het tijdrovende proces van kennisoverdracht aan te gaan.

De oproep ervoor vanuit de Vlaamse Gemeenschap eerder dit voorjaar werd verder sterk promotioneel ondersteund door erfgoedcel TERF met o.a. de organisatie van een regionale infosessie en de verdere intensieve begeleiding van ge├»nteresseerde vaklui nadien.  

Dit leverde zijn vruchten af, 2 van de 3 ingediende beursaanvragen kregen uiteindelijk groen licht: hoefsmid Bram Bruneel en touwslagerij BGS BV uit Roeselare kunnen met hun beurs vanaf deze maand aan de slag met een leerling! Oude technieken leiden namelijk vaak tot innovatieve toepassingen en hedendaagse creaties.
Proficiat aan beiden!

Lees het persartikel